pondělí 8. srpna 2011

O deň neskôr, ale šťastná v Moline :)

Všetko sa to začalo 5. Augusta,kedy som sa o 23:30 rozlučila s mamou a nastúpila som do auta spolu s ocinom ,sestrou a jej priateľom. Všetko išlo dobre a na letisko sme prišli v 2 hodinovom predstihu. Pomaly sme sa presunuli ku checkingu ,kde som zaplatila druhý kufor.  Cez Airfrance z Budapešti stojí druhý kufor 75 eur, môžete platiť aj kartou. Keď som stála pri checkingu zastavil sa pri mne jeden chalan z Brazílie ,ktorý strávil rok v Maďarsku a práve letel domov.  
Rozlučila som sa s rodinkou, čo bolo veľmi tažké a smutné. Prešla som ku gatu samozrejme s plačom a keď som prešla gatom autobus nás odviezol ku lietadlu. Odleteli sme načas.Celú cestu som prespala


Keď sme pristáli do Paríža narazila som na veľmi nepríjemnú skutočnosť. Let namiesto 9:30 priletel 9:50 , tak som v podstate nemala žiaden čas na prestup na let z Paríža do Minneapolis. Celú cestu som bežala , nikde som sa nezamotala ,ani nezablúdila.Ku gatu som prišla 10 minút pred tým , ako malo lietadlo letieť. „It’s too late” povedala jedna z pracovníčok a poslala ma ku pokladni Airfrance.  Popri tom ako som čakala v rade sa mi prehnali hlavou rôzne myšlienky, bála som sa ,že si ďalšiu letenku budem musieť platiť. Bola som hrozne vystresovaná. Keď som prišla ku pokladni a vysvetlila ,čo sa stalo ,snažili sa mi nájsť druhý let. Ďalší let bol nasledujúce ráno. Bol to ten istý let ,čo som mala letieť 6.augusta. Keď sa vám niekedy stane ,že zmeškáte prestup a nebola to vaša chyba, nestresujte. Airfrance sa o všetko postaral  zaplatil mi letenku ,hotel aj stravu.


Trvalo mi asi hodinu kým som sa vymotala z letiska a dostavila Airport shuttlom do hotela. Boľ veľmi pekný. Nasledujúce ráno som vstala preistotu o 6:00 ,rýchlo sa naraňajkovala.   Nakoniec to bol vlastne veľmi dobrý zážitok. Millujem tie ich ryby, croisanty, syry.  Pri gate som bola už o 7:30 a otváral sa o 9:45. Tak som sa chvílu pomotala po obchodíkoch, kúpila si kávu a v klude čakala. Teda nie klamem, celý čas som bola trochu v strese. Konečne som sedela v lietadle. Vedľa mňa bol hrozne milý pán Američan ,s ktorým som si pokecala. V lietadle som stretla aj rotariánku, ktorá  má na starosti výmenu vo Wisconsin a Minesota. Bola veľmi milá a jej dcéra ,ktorá sedela vedľa nej sa akurát vracala z výmeny. Už si nepamatám odkiaľ. Cesta ubehla veľmi rýchlo. Keď sme pristáli hneď som sa pýtala letušky , kde mám ísť. Tá ma zaviedla za ďalšou pracovníčkou na letisku ,ktorá išla so mnou cez všetky kontroly a zaviedla ma až ku gatu.  Všetci sú tu hrozne milí , každý sa na mňa usmieval. Pri gate som stretla dalších rotariánov, ktorí išli tým istým lietadlo do Moline.

Tiež boli milí. 7.augusta 16:25 miestneho času a 23:25 slovenského času som konečne dorazila do Moline a tam ma už čakala rodinka spolu s rotarianmi a s cansellorkou.  Je tu hrozne horúco , ale páči sa mi to lebo na Slovensku bolo celý čas škaredé počasie. Prišli sme domov skontrolovala som kufor, v ktorom sa mi popučili všetky sladkosti a išli sme sa navečerať. Žiadne fastfoody, pekne sme sa išli najesť do reštaurácie do vedlajšieho štátu (Moline sa nachádza pri hraniciach a keď prejdete cez Missisipi river ,tak ste v inom štáte). Na večeru sme si dali všetci cestoviny, ktoré boli naozaj výborné. Páči sa mi ,že keď si objednám pitie ,tak mi nosia stále další a další pohár ,až kým neodídem. Hrozne sa mi tu páči. Obdivujem aj americké vlaky ,ktoré sú na každom dome. Sú takí pyšní na ten svoj štát. Slovák by toto nikdy neurobil. Píšem toto o siedmej ráno, ale neviem heslo na wifi tak to tu bude až neskôr.  Dnes idem na rotary meeting na obed. Veľmi sa teším . V sobotu ideme do Chicaga , na rollercoasters a na nejakú párty ,kde budú všetci prezlečený za pirátov. Juhuuuu. 





3 komentáře:

  1. Gréti, som strašne rada, že si v poriadku došla a že si tam zatiaľ spokojná! :) hneď keď som to tu zbadala som bola riadne natešená :D btw, TY MÁŠ FOŤÁK? :D ľubim :*

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Greti,
    tak sme na teba pysni. Este si tam ani riadne nedosla a uz mas kopec zazitkov.. :-). Drzaj sa a verime,ze sa ti tam bude pacit. Budeme to tu pravidelne kontrolovat co mas nove :-)

    OdpovědětVymazat
  3. evka: mam tu ten starý z piateho rocnika, ale dnes ide do koša, lebo si idem kupit nový :) ano vsetko je super zatial
    Gabi: No, som hrozne rada, že mi tu je dobre. Mám super rodinu

    OdpovědětVymazat